
- reklama -
Suroviny
- 400 g kachních jater
- 100 g libové anglické slaniny
- 250 g sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- snítka tymiánu nebo rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, játra na větší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme do zlatova, můžeme přidat kousek sádla.
-
Ke slanině přidáme cibuli a po zpěnění i česnek. Vložíme zbytek sádla a necháme zahřát. Do horkého sádla vložíme játra a bylinky.
-
Smažíme, až játra nebudou pouštět krvavou šťávu, ale ne úplně do sucha. Směs ochutíme a necháme lehce zchladnout.
-
Vytáhneme snítku bylinky a játra se sádlem rozmixujeme ponorným mixérem. Pomazánku necháme zcela zchladnout a podáváme na dobrém chlebu s cibulí.
Poznámka od kuchařky
Játra můžete použít kuřecí nebo krůtí. Poměr sádla si upravte podle sebe, můžete klidně přidat.
Kuchařka: mika59