
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 4 kuřecí stehna
- 2 uzená kuřecí stehna
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 1 velký pórek
- 2 lžíce švestkových povidel
- 3 lžíce jablečného moštu nebo 100% džusu
- 1 kostka masoxu Natur
- máslo
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka dohněda opečeme.
-
Poté ho i s výpekem přendáme do pekáčku, obložíme jablky a hruškami pokrájenými na měsíčky, kolečky pórku a zalijeme dvěma decilitry horké vody, v níž jsme rozpustili kostku masoxu. Maso poklademe plátky másla.
Pečeme asi hodinu až hodinu a půl, až maso začne odpadávat od kosti. -
Omáčku dosolíme a případně zahustíme jíškou či moukou, rozmíchanou ve vodě a provaříme.
Kuchařka: Eliza