
Suroviny
- Piškot:
- 6 vajec
- 1 lžíce oleje
- 6 lžic krupicového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 140 g čokolády na vaření
- špetka prášku do pečiva
- Bílý tvarohový krém:
- 500 g měkkého tvarohu
- cukr (dle chuti)
- želatinu (2 lžíce)
- 2-3 dl smetany (nemusí být, ale je možno zlehčit, pevně ušlehaná)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme se 3 lžícemi cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh se zbytkem cukru.
-
Ke žloutkové pěně přidáme povolenou čokoládu spolu s prosetou moukou a práškem do pečiva, a to vše lehce smícháme se sněhem.
-
Pečeme ve vymazané a vysypané formě v mírné troubě asi 40 minut.
-
Vychladlý piškot podélně rozkrojíme na části.
-
Tyto piškotové pláty klademe s rovnoměrnými mezerami vedle sebe.
-
Mezery vyplníme tvarohovou hmotou.
-
V dalších řadách dáváme piškot vždy na krém a krém na piškot. Na řezu nám tak vznikne tvar šachovnice.
-
Celý dort dále ozdobíme podle sebe.
-
Můžeme nastříkat ozdobnými hvězdičkami nebo si z papíru vystřihnout šachovnici, položit ji na dort a volná políčka vysypat kakaem. Já použila obyčejný máslový krém.
-
Tvarohový krém: tvaroh zamícháme s moučkovým cukrem podle chuti a s rozpuštěnou želatinou, nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu.
Poznámka od kuchařky
Při krájení si dávejte pozor, abyste krájeli ze správné strany. Šachovnice vznikne pouze v jednom směru.









