Rýžový pudink podle Zdeňka Trošky

71
- reklama -

Suroviny

1/2 kondenzované slazené mléko
3 pomeranče
200 g rýže
40 g loupaných mandlí
2 Pl cukru
sůl
lístky máty na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Důkladě omyté pomeranče nakrájíme na slabé plátky,položíme na plech,posypeme cukrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120°C asi 30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce nasypeme propláchnutou rýži, přidáme pomerančovou kůru, slazené mléko a 1/4 l vody.Vaříme,až se tekutina odpaří a rýže je měkkoučká.

  3. 4 misky vyložíme pečenými pomeranči a přisypeme ochucenou rýži. Dozdobíme lístky máty, plátky mandliček a plátky pomeranče.

Poznámka od kuchařky

Zase pomlaskáváme, už i pří té přípravě a pak se těšíme na malý sladký zákusek v misce a spokojeně chrochtáme, /cituji jen/.