- reklama -
Suroviny
- Pro játra dušená potřebujeme:
- 500 g vepřových jater (nebo telecích)
- 1 cibuli
- petrželku nasekanou
- 2 lžičky papriky sladké
- 1 lžíce sladké smetany
- Na rýži:
- 2 šálky rýže
- 1 cibule
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
- 2 červené papriky
- 1 rajče
Postup přípravy receptu
-
Na rýži: Cibuli osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené papriky, rajče, nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme 10-15 minut. Přidáme rýži, sůl, pepř, ještě dusíme 40 minut, podléváme vodou.
-
Na játra potřebujeme: cibuli osmažíme, přidáme sladkou papriku mletou a hned nalijeme vodu. Játra nakrájíme na kousky, osolíme, dáme na cibuli, dusíme 30 minut do měkka. Když je třeba, přiléváme vodu, nakonec zjemníme sladkou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Je to Rumunský recept.
Kuchařka: Betina