- reklama -
Suroviny
- 250 g propláchnuté rýže
- 0,8 l mléka
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 50 g másla
- cukr podle chuti
- ovoce
- rozinky
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou rýži nasypeme do pekárny, mírně osolíme, zalijeme mlékem a zapneme program džem.
-
Hlídáme, až je z toho kaše, podle potřeby podlijeme trochu mlékem.
-
Necháme vychladnout.
-
Pak oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si ušleháme sníh, pak vyšleháme žloutky s oběma cukry a máslem. Do vaječné směsi přidáme rýžovou kaši, ovoce, rozinky. Nakonec přidáme ušlehaný sníh. Vše dáme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C do zlatova.
Kuchařka: iveta 3