Rýžový nákyp z domácí pekárny

43
- reklama -

Suroviny

250 g propláchnuté rýže
0,8 l mléka
3 vejce
1 vanilkový cukr
50 g másla
cukr podle chuti
ovoce
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou rýži nasypeme do pekárny, mírně osolíme, zalijeme mlékem a zapneme program džem.


    Zobrazit celý recept

  2. Hlídáme, až je z toho kaše, podle potřeby podlijeme trochu mlékem.

  3. Necháme vychladnout.

  4. Pak oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si ušleháme sníh, pak vyšleháme žloutky s oběma cukry a máslem. Do vaječné směsi přidáme rýžovou kaši, ovoce, rozinky. Nakonec přidáme ušlehaný sníh. Vše dáme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C do zlatova.