
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 sáček rýže
- trocha soli
- 15 ks švestek
- 1 vanilkový tvaroh (ve vaničce, ochucený)
- skořice
- cukr
- máslo
- vejce
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě.
-
Promícháme ji dle chuti se skořicí, cukrem.
-
Polovinu ji vsypeme do máslem vymaštěné zapékací nádoby.
-
Potřeme tvarohem.
-
Na tvaroh poklademe švestky, dle chuti osladíme a posypeme skořicí.
-
Na švestky dáme zbylou rýži.
-
Na povrch rozlijeme vajíčko rozšlehané v trošce mléka a položíme plátky másla.
-
Dáme do vyhřáté trouby na cca 1-20 min zapéct, než povrch zezlátne.
Kuchařka: Montanka