
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1/2 hrnku (250ml) rýže
- 450 ml vody
- 3 lžíce sojového mléka Zajíc
- špetka soli
- 1-2 lžíce ovocného cukru
- ovoce-jahody
- borůvky
- meruňky-(ne kompotové!!!)dle vlastní chuti, já použila jahody
- 1 lžíci ovocného cukru do ovoce
- trošinku oleje na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu
-
Ve 450 ml vody rozmixujeme sojové mléko, do kterého přidáme ovocný cukr.
-
Do mléka dáme vařit rýži, pokud možno do kvalitního hrnce, kde se nebude mléko připalovat.
-
Během vaření rýži promícháváme. Když má rýže konzistenci kaše, odstavíme ji.
-
Do vymazané misky dáme polovinu rýže, ovoce a přikryjeme je opět rýží.
-
Pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění povrchu.
-
Zbylé ovoce rozmixujeme s cukrem, nebo je jen pomačkáme vidličkou a provaříme s pár kapkama vody a polijeme jím upečenou rýži.
Poznámka od kuchařky
Recept je od Romany Važanské – dělená strava rostlinná.
Kuchařka: JanaDorazinova









