
- reklama -
Suroviny
- rýže, mléko, cukr, vanilkový cukr, vejce, mletá skořice, sůl
- jahody
- Množství dle počtu strávníků.
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme vařit mléko a cukr, přidáme rýži /2,5 dílu mléka, 1 díl rýže/. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až je rýže měkká. Za občasného promíchání necháme rýži vychladnout.
-
Do vychladlé rýže zamícháme žloutky, vanilkový cukr a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do rýžové kaše. Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem a vysypeme strouhankou.
-
Rýžovou kaši rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku a poklademe jahodami. Dáme péct do trouby předehřáté na 175 stupňů asi 50 minut.
Poznámka od kuchařky
Ovoce může být i jiné.
Kuchařka: kucerova45









