
- reklama -
Suroviny
- 25 dkg rýže
- 6 dl mléka
- 3 vejce
- sůl
- 4 dkg krupicového cukru
- 6 dkg moučkového cukru
- 8 dkg másla
- 70 dkg jablek
- mletá skořice
- moučkový cukr (na posypání)
- vanilkový (na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Rýži přebranou, propláchnutou vařící vodou nasypeme do vařícího mléka se solí a zamícháme.
-
Pak vložíme do trouby a pod pokličkou upečeme doměkka a do zhoustnutí.( Nebo ji můžeme vařit na plotně ve dvouplášťovém hrnci ).
-
Kaši necháme chvíli zchladit.
-
Cukr utřeme se žloutky a máslem a zamícháme do kaše. Nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali s moučkovým cukrem.
-
Takto připravenou kaši nandáme do vymaštěné nákypové formy nebo pekáčku, poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými jablky a do kaše je lehce vtlačíme.
-
Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Kuchařka: lenka-m