Rýžový nákyp s jablky

105
- reklama -

Suroviny

25 dkg rýže
6 dl mléka
3 vejce
sůl
4 dkg krupicového cukru
6 dkg moučkového cukru
8 dkg másla
70 dkg jablek
mletá skořice
moučkový cukr (na posypání)
vanilkový (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebranou, propláchnutou vařící vodou nasypeme do vařícího mléka se solí a zamícháme.

  2. Pak vložíme do trouby a pod pokličkou upečeme doměkka a do zhoustnutí.( Nebo ji můžeme vařit na plotně ve dvouplášťovém hrnci ).

  3. Kaši necháme chvíli zchladit.

  4. Cukr utřeme se žloutky a máslem a zamícháme do kaše. Nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali s moučkovým cukrem.

  5. Takto připravenou kaši nandáme do vymaštěné nákypové formy nebo pekáčku, poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými jablky a do kaše je lehce vtlačíme.

  6. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.