Rýžový nákyp na zdravý způsob

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

125 g suché rýže
0,5 l mléka
2 vejce
1 bílý jogurt (sladká activie)
1 sklenička kompotovaného švestek nebo třeba i banán
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Rýži jsem vařila tak 30 minut ve vodě smíchané mlékem.

  2. Žloutky smícháme s jogurtem, z bílků uděláme sníh.

  3. Nastrouháme si citronovou kůru.

  4. Do vychladlé rýže postupně zamícháme žloutky smíchané s jogurtem. Přidáme citronovou kůru a pomaličku tam zamícháváme sníh.

  5. Vezmeme formu na srnčí hřbet, kterou vyložíme pečícím papírem a půlku směsi do ní vylijeme.

  6. Poklademe ovocem a přelijeme zbytkem směsi.

  7. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme přibližně 43 minut no prostě až začne růžovět.

Poznámka od kuchařky

Pokavad je rýže málo rozvařená, tak bych se nebála ji rozmixovat /neudělala jsem to a vůbec mi to nevadilo/, kdo to chce mít více sladké, tak bych tam přidala ještě rozmixovaný banán.

Inspirovala sem se v kuchařce „z babiččina receptáře“ ale hodně sem to upravila 😀 😀 😀