Rýžovo-vločkové knedlíčky

55
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

150 g kulatozrnné rýže
3 lžíce vloček (použila jsem kombinaci špaldových a žitných, ale určitě mohou být i klasické ovesné či jiné)
3 lžíce kokosu (od cca 2 let, ale nemusí být, takže mladším dětem můžete vynechat)
2 lžíce rýžové mouky
případně cukr nebo jiné sladidlo dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rýži zalijte vodou dle návodu na obalu (zpravidla v poměru 2:1) a dejte vařit. V posledních pěti minutách vaření přisypejte ještě vločky, které tak dojdou s rýží společně. Nechte rýžovo-vločkovou kaši vychladnout a poté přidejte kokos a rýžovou mouku.

  2. Pokud chcete mít knedlíčky sladké, můžete je ještě dle chuti mírně osladit sladidlem, které vám vyhovuje. Já jsem knedlíčky nesladila a byly samotné poněkud mdlé, ale přelévala jsem je ovocným rozvarem, který byl poměrně sladký, takže výsledná chuť se srovnala.

  3. Ze vzniklé hmoty válejte kuličky přibližně o velikosti golfového míčku a vařte je ve vroucí vodě cca 8 minut (dle velikosti knedlíčku), dokud se nezačnou pokoušet poněkud těžkopádně vyplavat na povrch. Jsou hutnější, takže úplně vznášet na hladině se pravděpodobně nebudou, ale onen pokus o odlepení se ode dna je právě přesně ten správný moment, kdy knedlíček z vody vytáhnout.

  4. Podávejte s ovocem, kakaem, čokoládou či čímkoliv, co máte rádi. Já jsem servírovala s ovocným rozvarem (svařila jsem ovoce s troškou cukru a posléze rozmixovala na omáčku).

Poznámka od kuchařky

Tento i další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni