- reklama -
Suroviny
- 4 l vody
- 2 kg cukru
- 3/4 kg rýže rozemleté na jemno
- 1 lžička puškvorce
- 1 lžička pelyňku
- 85 g droždí
- 1/2 lžičky muškátový květ
- 1/2 muškátový oříšek
- 4 hřebíčky
- 4 nové koření
- 2 menší citrony na kolečka
- 20 g zázvoru čerstvého
Postup přípravy receptu
-
Přebranou propláchlou rýži rozemeleme, dáme do demižonku nebo velké sklenice, vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme rýži, koření nakrájené citrony i s kůrou a kvásek z droždí.
-
Necháme 6 týdnů kvasit a týden uležet,recept je kombinace více receptů, víno je dobré na vaření čínských pokrmů a dá se i pít.
Kuchař: cvrnda