
- reklama -
Suroviny
- 1 plechovka tuňáka v oleji
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 5-6 sušených rajčat
- cca 50 g černých oliv
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce smetany na vaření
- sůl
- pepř
- malá špetka cukru
- rýžové nudle
- strouhaný parmazán
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme rajčata z konzervy, nakrájená sušená a olivy.
-
Osolíme, opepříme a na malém plameni dusíme asi 10 minut. Přidáme smetanu, scezeného tuňáka a společně už jen krátce povaříme.
-
Nudle připravíme podle návodu. Omáčku dochutíme špetkou cukru, případně solí podle chuti. Podáváme s připravenými nudlemi, posypané sýrem.
Kuchařka: mika59