![Rýžové lívance_5ffcbd0653313.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/ryzove-livance_5ffcbd0641df6.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 2 vejce
- 1/2 litru mléka
- 7-8 lžic hladké mouky
- 1/2 kávové lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 500 g uvařené rýže
Postup přípravy receptu
-
Jestliže vám ze včerejšího oběda zbyla nějaká rýže, tak je pro vás tenhle recept ideálním nápadem, jak ji zužitkovat.
-
Rozšleháme všechny výše uvedené suroviny. Pokud se Vám směs bude zdát příliš řídká, tak zahustíme moukou.
-
Lívance usmažíme na pánvi.
-
Zdobíme džemem nebo marmeládou, posypeme moučkovým cukrem.
Kuchař: Jitka a Vlastik