
- reklama -
Suroviny
- 300 g kulatozrnné rýže
- sůl
- 100 g Eidamu
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- muškátový oříšek
- vejce
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma rukama koule o velikosti pingpongového míčku.
-
Namočíme je jednotlivě v rozšlehaném vajíčku, obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
-
Po usmažení odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme horké jako přílohu k minutkám nebo i samostatně se salátem nebo sterilovanou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Jsou tady podobné, ale většinou se přidává vejce..pokud použijete kulatozrnnou rýži, není vejce třeba 😉
Kuchařka: Danca