Ryžočočko sekaná + další variace

67
- reklama -

Suroviny

250 g rýže
250 g červené čočky
svazek jarní cibulky
5 stroužků česneku nebo dle chuti
sůl
pepř
1 cibule
1 PL majoránky
hrst vloček

Postup přípravy receptu

  1. Čočku, rýži s jarní cibulkou opražíme na oleji, zalijeme 2 litry vařící vody, osolené a opepřené a vaříme do 20 minut. Voda by se měla vyvařit. Necháme zchladnout.

  2. Přidáme prolisované stroužky česneku, majoránku, hrst vloček, sůl a promícháme. Zahustíme strouhankou, aby šla vyválet šiška.

  3. Upečeme v troubě jako běžnou sekanou dle své trouby. Chutná s oblohou se zeleniny, kysané okurky apod. kysané červené nemá chybu. Sekaná moc nedrží a nechtěla jsem tam cpát „lepidla“.

  4. Varianta: Zbytek této ne příliš soudržné sekanky rozmačkáme, podáváme s bramborovou kaší s kompotem atd. Bude dobré sekanou ještě doplnit čerstvými nebo mraženými bylinkami

Poznámka od kuchařky

Recept je moje varianta na zbytky čočky a rýže, které jsem potřebovala zpracovat. Pomohl mi Terezčin recept, který dávám úmyslně do podobných, i když je z pohanky