Rýže v leču aneb veganský džuveč

55
- reklama -

Suroviny

1 hrnek rýže
2 cibule
3 čerstvé papriky (stačí obyčejné bílé)
4 rajčata
sůl
pepř
cukr
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme oloupané a nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata (ta můžeme předem oloupat), podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut povaříme. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a opepříme.

  2. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme 15 minut. Na závěr podle potřeby dosolíme a případně osladíme špetkou cukru.

Poznámka od kuchařky

Množství vody záleží na tom, jak hodně šťavnatou máme zeleninu, a také na tom, jestli chceme výsledný pokrm sušší nebo mokřejší. Já mám raději až omáčkovou konzistenci, proto přidávám obvykle až dvojnásobek vody oproti rýži.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.