Suroviny
3 porce
- 2 kuřecí řízky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce omáčky Steak barbecue
- 1 lžíce grilovací koření (Kuře gril)
- 2 lžíce oleje
- hrst mražené zeleninové směsi (s kukuřicí)
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- hřebíček
- 1/2 cibule
- tatarka
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky pokrájíme na nudličky, promícháme s kořením a olejem a necháme uležet nejlépe do druhého dne, ale není to nutné.
-
Pak vhodíme na pánev, osmažíme, přidáme mraženou zeleninu a necháme chvíli dusit pod pokličkou, aby se vytvořila šťáva a zelenina změkla.
-
Rýži propláchneme vodou a vhodíme na rozpálený olej, trochu promícháme, aby se olejem obalila – pozor na připálení.
-
Pak rýži zalejeme vodou, osolíme, přihodíme 2 hřebíčky a půlku cibule pro chuť a vůni a vaříme, dokud se všechna voda nevstřebá.
Na talíři toto pikantní jídlo podáváme s tatarkou.
Poznámka od kuchařky
O kombinaci rýže a tatarky vyprávěl ve svém pořadu v rádiu L. Xaver Veselý a já jsem si to nedovedla představit. Zkusila jsem to a je to vynikající. Zkuste si to i vy, třeba s nějakým svým receptem!