Rýže s tatarkou a kuřecí směsí

133
- reklama -

Suroviny
3 porce

2 kuřecí řízky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce omáčky Steak barbecue
1 lžíce grilovací koření (Kuře gril)
2 lžíce oleje
hrst mražené zeleninové směsi (s kukuřicí)
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
hřebíček
1/2 cibule
tatarka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky pokrájíme na nudličky, promícháme s kořením a olejem a necháme uležet nejlépe do druhého dne, ale není to nutné.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak vhodíme na pánev, osmažíme, přidáme mraženou zeleninu a necháme chvíli dusit pod pokličkou, aby se vytvořila šťáva a zelenina změkla.

  3. Rýži propláchneme vodou a vhodíme na rozpálený olej, trochu promícháme, aby se olejem obalila – pozor na připálení.

  4. Pak rýži zalejeme vodou, osolíme, přihodíme 2 hřebíčky a půlku cibule pro chuť a vůni a vaříme, dokud se všechna voda nevstřebá.

    Na talíři toto pikantní jídlo podáváme s tatarkou.

Poznámka od kuchařky

O kombinaci rýže a tatarky vyprávěl ve svém pořadu v rádiu L. Xaver Veselý a já jsem si to nedovedla představit. Zkusila jsem to a je to vynikající. Zkuste si to i vy, třeba s nějakým svým receptem!