
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 200 ml hrnek rýže
- 5-6 sušených rajčat
- 2 lžičky bazalkového pesta (šlo by i rajčatové)
- kousek pórku (zelené části)
- parmazán (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Rýži si uvaříme, tak jak jsme zvyklí, ale osolíme jen tošku.
-
Rajčata nakrájíme na kousky, pórek také.
-
Na pánev, nebo do hrnce dáme rajčata, pórek, pesto a zakápneme olejem z rajčat.
-
Necháme prohřát a spojit, přidáme uvařenou rýži, prohřejeme a přidáme nastrouhaný parmezán.
Na talíři si můžeme sýrem ještě posypat.
Poznámka od kuchařky
Už jsem tak dělala i těstoviny a byla to mňamka.
Dnes jsem dělala k tmavé tresce, kterou jsem jen osolila, posypala bylinkovým kořením na ryby, obalila v hladké mouce a osmažila na olivovém oleji.
Ale dá se to dost dobře jíst i samotné.
Kuchařka: mysulka









