
- reklama -
Suroviny
- 2,25 l hrnky rýže
- 30 dkg mletého masa (nebo lančmítu)
- několik čerstvých hub (nebo žampionů)
- 2 cibule
- 5 dkg slaniny
- 1/4 l vývaru (z masoxu)
- sůl
- pepř
- mletou papriku
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, a očištěné houby, přidáme mleté maso nebo lančmít, posypeme pepřem a paprikou, maso trochu osolíme, a za častého míchání osmahneme.
-
Podlijeme vývarem a asi 1/2 hodiny dusíme. Lančmít podlijeme jen velmi málo a také jen krátce dusíme.
-
Pak vmícháme uvařenou rýži a podle chuti ještě přisolíme. Na talíři můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a obložit dílky rajčete.
Kuchař: toprecepty.cz