
- reklama -
Suroviny
- hlíva čerstvá nebo sušená
- 1/4 lžíce hořčičného semínka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- hrst hrášku mraženého (nebo čerstvého)
- pár růžiček brokolice
- 2-3 mini kukuřičky
- sůl
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžička Garam masala
- olej (nebo Ghee)
- hrst koriandrové natě (nasekané)
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si dušenu ryzu.
-
Na oleji necháme presaknut hořčičné semienko. Přidáme cibulu a česnek a opékáme kým nezosklovatie. Přidáme hrasok, vsetku zeleninu, očištěnu a nakrajanu, spolu s hlívou nakrajanou na mensie kusky (sušenu hlívu si popředu namočíme na 30 minut vo vodě, aby zmakla).
-
Trošku osolíme, přidáme koreniny, podlejeme troškou vody a zakryté dusíme na slabom ohni asi 10-15 minut. Po 10-15 minutách přidáme udušenu ryzu a vsetko dobřepremiesame a opékáme asi 5 minut. Ak třeba dosolíme a posypeme koriandrovou vňatou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: michsamant