Rýže natural s čínskou zeleninou

54
- reklama -

Suroviny

1 hrnek bio rýže natural
olej
1 cibule
1 balení mražené čínské zeleniny (zelí, pórek, sojové klíčky, paprika, Jidášovo ucho, mrkev, bambusové výhonky, cibule)
1 lžíce sojové omáčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži umyjeme, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme podle návodu doměkka. Já ji obvykle vařím pod pokličkou na nejmenším plameni 30 min a bez odklopení pokličky nechám ještě 5 minut dojít.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Vsypeme mraženou zeleninu, podlijeme trochou vody a pod pokličkou krátce podusíme.

  3. Hotovou zeleninu vmícháme do uvařené rýže, přidáme sojovou omáčku a dosolíme podle chuti. Podáváme jako přílohu k marinovanému masu, tofu nebo tempehu.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.