
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 500 g rýže
- 350 g švestek
- 5 vajíček
- 1,5 l mléka
- cukr (dle chuti)
- 100 g másla
- tvaroh tučný (vanička)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži skoro doměkka s mlékem. Mléko přidáváme postupně a často mícháme. Necháme vychladnout.
-
Do vychladlé rýže přidáme žloutky s cukrem a sníh z bílků.
-
Do máslem vymazané formy dáme rýži. Poté dáme tvaroh (pokud chcete, můžete tvaroh smíchat s cukrem), pak dáme švestky. Poslední vrstva rýže a nahoru dáme plátky másla. Pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Je dobré to hlídat.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Kuchař: Lukiki