
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 2 hrnky rýže
- 2,5 hrnku vody
- 1 PL másla nebo oleje
- 3 hrsti tarhoně neuvařených
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody.
-
Do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja.
-
Keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov – neuvarených.
-
Tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda.
-
Pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame.
-
Pridáme soľ.
-
Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku.
-
Po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame.
-
Po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová.
Poznámka od kuchařky
masla/oleja, tarhone/rezancov môžme dať kľudne viac, toto je také optimum
Kuchařka: JanaAli









