- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1-2 špekáčky (podle velikosti a hladu)
- 2 větší rajská jablíčka (nebo 3 menší)
- cibule (může být i jarní cibulka)
- pepř
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce vody
- cukr (cca 1 lžička moučkového)
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a spolu s rajčaty pokrájíme na slabší kolečka. Cibuli pokrájíme buď na půlměsíčky, nebo nadrobno, jak to má kdo rád. Urovnáme na talíř, střídavě dáváme kolečko rajčete a kolečko špekáčku, posypeme cibulí a opepříme podle chuti. Cibuli můžeme použít i jarní naťovou, jak nať, tak i bílé části a dáme jí hodně, je jemnější. Nebo si ji nasypeme navrch jako ozdobu na bílou cibuli.
-
Nálev z octa, vody, cukru a špetky soli, kterým rajčata a špekáčky na talíři zalijeme, by měl být poněkud ostřejší. Podáváme s chlebem jako rychlou večeři.
Kuchařka: MamlajdaD