Rychlý salát z červené řepy

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 cibule, větší, jemně pokrájená
sůl
pepř mletý
300 g červené řepy – uvařené ve slupce doměkka, oloupané
150 g majonézy nebo zakysané smetany
150-200 g nakládaných okurek – drobně pokrájených

Postup přípravy receptu

  1. Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě, osolíme a opepříme.

  2. Do mísy přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (můžeme zkombinovat), dobře promícháme a dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.

  3. Podáváme samostatně, s pečivem nebo jako přílohu tam, kde se hodí například i bramborový salát (řízek, kuře…).