
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 1. varianta:
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 160 gramů sterilované kukuřice
- 160 gramů sterilovaného hrášku
- 100 gramů sterilovaného květáku
- 2 mrkve
- 5 vařených brambor
- 2 polévkové lžíce ostré hořčice
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- 2. varianta :
- 1 zakysaná smetana nebo 1 malá tatarská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Kukuřici, hrášek, květák, slijeme z nálevů a dáme do misky.
-
Přidáme studené brambory, pokrájené na kostičky a nahrubo nastrouhanou mrkev, pokrájenou cibuli, 4 vejce, sůl, pepř a hořčici.
-
Promícháme a zdobíme pak zbylými vejci a petrželkou.
Pokud chceme zjemnit tento salát, přidáme zakysanou smetanu nebo tatarskou omačku.
Poznámka od kuchařky
Obě verze salátu jsou moc dobré, udělala jsem oba druhy /půl ma půl/salátu, viz fota.
Kuchařka: varilamyskakasicku