Rychlý rebarborový koláč s celozrnnou moukou

69
- reklama -

Suroviny

1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 celá vejce
1 hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mléka
1 kypřící prášek do perníku nebo obyčejný kypřík
vrchovatá lžička perníkového koření
špetka soli
Náplň:
oloupaná a na kousky nakrájená rebarbora (reveň)
skořice
hnědý cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou rebarboru spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

  2. Vejce, cukr a olej rozšleháme, přidáme mléko a mouky rozmíchané se solí, práškem do perníku nebo kořením a obyčejným práškem do pečiva.

  3. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

  4. Posypeme okapanou rebarborou, dosladíme a podle chuti okořeníme skořicí.

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.