
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 celá vejce
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky mléka
- 1 kypřící prášek do perníku nebo obyčejný kypřík
- vrchovatá lžička perníkového koření
- špetka soli
- Náplň:
- oloupaná a na kousky nakrájená rebarbora (reveň)
- skořice
- hnědý cukr podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou rebarboru spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
-
Vejce, cukr a olej rozšleháme, přidáme mléko a mouky rozmíchané se solí, práškem do perníku nebo kořením a obyčejným práškem do pečiva.
-
Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
-
Posypeme okapanou rebarborou, dosladíme a podle chuti okořeníme skořicí.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Kuchařka: zizala