
- reklama -
Suroviny
- 240 g hladké mouky
- 4 PL horké vody
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL prášku do perníku
- 20 g kakaa
- špetka mleté skořice
- 80 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 a 1/2 PL rumu
- povidla a kokos na zdobení
- tuk a mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu, rum a mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
-
Vychladlý perník vyklopíme z formy, rozkrojíme, potřeme povidly, přiklopíme zpět a potřeme povidly i na povrchu moučníku. Posypeme kokosem.
Kuchařka: Ivace64









