- reklama -
Suroviny
- 2 vejce
- 200 ml cukr krupice
- 170 ml oleje
- 130 ml červeného vína
- 500 ml polohrubé mouky
- 1 ČL perníkového koření
- 2 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 PL rozinek
- 2 PL džemu
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno.
-
Předem smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a perníkovým kořením.
-
Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a rozinky.
-
Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě 20-23 minut na 170°C.
Poznámka od kuchařky
Množství je na plech 25x35cm, výška 4cm. Nejlepší džem do toho perníku je pomerančový. V původním receptu bylo 250ml cukru, nám se zdálo moc sladké, proto jsem ubrala. Recept je z časopisu Vlasta někde kolem roku 1980, mám to poznamenáno na papírku 🙂
Kuchařka: Andula