Rychlý perník

40
- reklama -

Suroviny

2 vejce
200 ml cukr krupice
170 ml oleje
130 ml červeného vína
500 ml polohrubé mouky
1 ČL perníkového koření
2 PL kakaa
1 prášek do pečiva
1 PL rozinek
2 PL džemu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno.


    Zobrazit celý recept

  2. Předem smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a perníkovým kořením.

  3. Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a rozinky.

  4. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě 20-23 minut na 170°C.

Poznámka od kuchařky

Množství je na plech 25x35cm, výška 4cm. Nejlepší džem do toho perníku je pomerančový. V původním receptu bylo 250ml cukru, nám se zdálo moc sladké, proto jsem ubrala. Recept je z časopisu Vlasta někde kolem roku 1980, mám to poznamenáno na papírku 🙂