
- reklama -
Suroviny
- miska uvařené rýže
- 60-70 g dobré anglické slaniny+kousek másla
- 6-7 sušených rajčat v oleji (podle velikosti)
- jarní cibulka
- sůl, pepř dle chuti
- strouhaný sýr (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, rajčata a cibulku (bílou část) nakrájíme na kousky. Vyškvaříme slaninu na kousku másla do křupava a zpěníme na ní cibulku. Přidáme rajčata a orestujeme.
-
Vsypeme rýži a společně pořádně prohřejeme. Kdo chce, přidá sýr a případně dochutí solí nebo pepřem. Podáváme sypané natí cibulky jako lehké jídlo, se salátem nebo sterilovanou okurkou.
Poznámka od kuchařky
Je to variabilní rychlovka. Ta rajčata dají rýži dobrou chuť. Ale jinak můžete přidat cokoliv, bylinky, výrazný sýr, česnek, kapary, prostě podle chuti, ale slanina by měla být. Množství surovin je orientační.
Kuchařka: mika59









