Rychlý malinový dezert

93
- reklama -

Suroviny

maliny – libovolné množství
1 zakysaná smetana
1 měkký tvaroh (používám nízkotučný)
cukr podle chuti (cca hrnek)
1 až 2 dl vody
4 lžičky práškové želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem.

  2. Mezitím si uvaříme v rychlovarné konvici vodu. Želatinu rozmícháme v cca 1 až 2 dl vroucí vody a nalijeme do připravené tvarohové směsi. Vše promícháme (nelekněte se řídké konzistence). Vmícháme maliny a necháme ztuhnout v lednici.

  3. Horkou vodu používám proto, že tvaroh ani zakysaná smetana se nedají ohřát na teplotu potřebnou pro rozpuštění želatiny. A výslednému dezertu to vůbec na kráse neubírá.

  4. Dezert chladím v umělohmotné misce, zpravidla o jednu velikost větší, než je miska s natrhanými malinami. Lze ale použít i formičky na muffiny. A samozřejmě jakékoli jiné ovoce.

  5. Dělala jsem z půl litru až dvou litrů malin (což už je hodně malinové).

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem si vzala ze zdejšího receptu „Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas“. Postup jsem si časem zjednodušovala až do této podoby.