- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 10 dkg oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- mléko (dle hustoty)
- švestky (jakékoliv čerstvé i mražené ovoce)
- cukr (na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Utřete v míse cukr, olej a vejce. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Kdyby bylo těsto příliš husté, zředíme trochou mléka, ale jen tak, aby nebylo moc tekuté.
-
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Nakonec na něj dáme libovolné ovoce (jahody, meruňky, švestky, borůvky,…).
-
Pečeme v předehřáté troubě, dokud není těsto hotové (okraje hezky zhnědnou). Kontrolujeme špejlí. Pokud se těsto na ni nelepí, je koláč hotový. Hotový koláč posypeme cukrem.
Kuchař: dextra