Rychlý lilek s česnekem

62
- reklama -

Suroviny

2 malé lilky
cca 6 stoužků kvalitního česneku
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek.

  2. Lilek potřeme olivovým olejem, lehce posolíme a posypeme bílým pepřem a rozmarýnem (nebo jinými bylinkami dle chuti). Pečeme na 200°C asi 40 minut.

  3. Takto upravený lilek můžeme podávat jako hlavní chod třeba s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem i jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se zde: http://www.gurmanka.cz/2010/01/genialne-jednoduchy…

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.