
- reklama -
Suroviny
- 2 malé lilky
- cca 6 stoužků kvalitního česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek.
-
Lilek potřeme olivovým olejem, lehce posolíme a posypeme bílým pepřem a rozmarýnem (nebo jinými bylinkami dle chuti). Pečeme na 200°C asi 40 minut.
-
Takto upravený lilek můžeme podávat jako hlavní chod třeba s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem i jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se zde: http://www.gurmanka.cz/2010/01/genialne-jednoduchy…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram