Rychlý lilek s česnekem

57
- reklama -

Suroviny

2 malé lilky
cca 6 stoužků kvalitního česneku
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Lilek potřeme olivovým olejem, lehce posolíme a posypeme bílým pepřem a rozmarýnem (nebo jinými bylinkami dle chuti). Pečeme na 200°C asi 40 minut.

  3. Takto upravený lilek můžeme podávat jako hlavní chod třeba s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem i jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se zde: http://www.gurmanka.cz/2010/01/genialne-jednoduchy…

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.