Rychlý kuřecí pekáček

83
- reklama -

Suroviny
cca 3-4

400 g kuřecích stehenních řízků
1 ks pikantní klobásy
2 velké cibule nakrájené na klínky
olej
hořčice
2 lžíce madarské papriky (nebo lžíce sladké a trochu pálivé)
mletý pepř
vegeta (sůl)
trochu vína (nebo piva, cca 2dl )
lžíce protlaku (2 rajčata nebo kečup – není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší díly, vložíme do mísy, přidáme klínky cibule a kolečka klobásy. Zalijeme olejem (cca 4-5 lžic), přisypeme papriku, pepř, vegetu a hořčici. Promícháme a odložíme do chladničky na 24 hodin.

  2. Druhý den maso přendáme do pekáčku s poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme při 180° cca 30 minut.

  3. Odstraníme poklici, promícháme a přidáme trochu vína nebo piva (samozřejmě lze i vodu) a lžíci rajského protlaku. Teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme ještě asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Asi deset minut před koncem pečení přidávám dvě oloupaná a nakrájená rajčata a jednu zelenou papriku. Podáváme s vařeným bramborem.