
- reklama -
Suroviny
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce krupice
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička sušených bylinek (petrželka, pažitka apod.)
- olej
Postup přípravy receptu
-
V misce rozšleháme vejce, po částech přisypeme krupici a připravíme těstíčko. Osolíme a přidáme bylinky.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme připravenou směs, rozetřeme a osmažíme z obou stran.
Hotový svítek necháme zchladnout a nakrájíme na menší kostičky. -
Polévku přivedeme k varu, vložíme svítek a vaříme přibližně 7-10 minut.
Poznámka od kuchařky
Množství je orientační, důležitý je jen poměr – 1 vejce – 2 lžíce krupice.
Po osmažení je svítek tužší, ale povařením trochu nabyde a změkne.
Je to rychlá a jednoduchá vložka do polévek.
Kuchařka: maris









