- reklama -
Suroviny
- Forma o půměru 280 mm, zvlněný okraj = půl normálního plechu do trouby:
- 2 ks vajec
- 80 g cukru
- 80 g polohrubé mouky
- sůl
- 2 lžíce oleje
- kousek tuku (na vymazání plechu)
- hrubá mouka (na vysypání plechu – formy)
- ovoce
- (třeba i tvaroh, pudink apod.)
- želatina
Postup přípravy receptu
-
Z oddělených bílků ušleháme sníh.
-
Žloutky s cukrem ušleháme a vmícháme olej.
-
obě části spojíme a velmi s citem vmícháme mouku.
-
Vše vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C cca 25 min.
-
Pečený koláč necháme částečně zchladnout a vyklopíme.
-
Tam kde budeme plnit namažeme džem a dáme ovoce např. jahody, kiwi a pod. i z konzervy. Vodu využijeme na želatinu. Ale není podmínka ovoce. Lze i různě improvizovat dle vaší fantazie.
Poznámka od kuchařky
Kompoty jsou moc dobré, zvláště jahody a ananas. Želé já třeba asi 250 ml. Ovoce se také dá zalít pudinkem a pod.
Kuchař: Vaclav Fronek