Rychlý fazolový salát s okurkou

107
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 plechovka fazolí ve slaném nálevu – okapané (250 g)
1 ks cibule
cca 3 ks nakládaných okurek – dle velikosti
sůl
pepř mletý
1 lžíce oleje
lák z okurek, případně ocet

Postup přípravy receptu

  1. Scezené fazole dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dochutíme trochou láku z okurek, případně octem nebo balzamikem. Necháme alespoň hodinu v chladu odležet.

    Podáváme s pečivem.

    Jako obměnu můžeme přidat sterilovanou kápii, hříbky v sladkokyselém nálevu…

    Pokud budeme dělat salát ve větším množství, můžeme si předem uvařit sušené fazole v osolené vodě doměkka, nechat je zchladnout a pak dle chuti přidat cibuli, okurky…