
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu – okapané (250 g)
- 1 ks cibule
- cca 3 ks nakládaných okurek – dle velikosti
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžíce oleje
- lák z okurek, případně ocet
Postup přípravy receptu
-
Scezené fazole dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dochutíme trochou láku z okurek, případně octem nebo balzamikem. Necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
Podáváme s pečivem.
Jako obměnu můžeme přidat sterilovanou kápii, hříbky v sladkokyselém nálevu…
Pokud budeme dělat salát ve větším množství, můžeme si předem uvařit sušené fazole v osolené vodě doměkka, nechat je zchladnout a pak dle chuti přidat cibuli, okurky…
Kuchař: recepty73