
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,75 kg vepř. kýty
- 1 sklenice ~ 0,7 ltr. domácího leča – https://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zavarovani/
- 0,4 kg rýže nebo 4 sáčky po 100g
- 2 PL sojové omáčky
- 2 PL sádla
- 1-2 KL soli do rýže
Postup přípravy receptu
-
Při vaření rýže nakrájíme maso na menší kostky a prudce osmažíme do zblednutí na sádle.
-
Přidáme sojovku a s troškou vody dusíme asi půl hodiny.
-
Když se voda vydusí, přidáme lečo, rýži a vše prohřejeme.
Dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Pokud máte lečo ostřejší jako já, nemusíte přidávat pepř.
Kuchař: Tom Beyk