
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 střední cibule
- 2 nožky vídeňské párky
- 2 celé bílé papriky
- 1 menší mrkev
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 vajíčka
- 1,5 l vývaru – může být i z kostky
- sůl
- čerstvá bazalka
- 1 dcl sladké smetany ke šlehání
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájený párek, mrkev a na kostičky papriku. Přisypeme 2 lžičky sladké papriky.
-
Pár sekund orestujeme a přilijeme vývar.
-
Povaříme, aby zelenina nebyla tvrdá, ale na skus.
-
Přilijeme 1 dcl smetany ke šlehání.
-
Rozkvedláme hladkou mouku ve vodě a zahustíme do požadované hustoty.
-
Nakonec přidáme pokrájené uvařené vejce na tvrdo a čerstvé lístky bazalky.
Poznámka od kuchařky
Příjemné překvapení po návratu z práce. Výtvor mé dcery a bylo to moc dobré :-))
Kuchařka: BILKOVAI









