- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové kýty (já použil plecko)
- 15 g soli
- pepř
- asi 4 PL hladké mouky
- 2 vejce
- asi 1,5 hrnku strouhanky
- sádlo (olej) na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso makrájíme na plátky které naklepeme a pokrájíme na malé kousky dle uvážení. Kousky vložíme do přiměřené mísy, přisypeme oněch 15g soli, pepř dle uvážení a vše řádně rukou prohněteme (můžeme připravit ráno a uložit do lednice).
-
Před smažením promícháme s moukou, přidáme rozkvedlaná vejce, opět prohněteme, to samé se strouhankou a vložíme do široké pánve s rozpáleným tukem. Jde zde vlastně jen o rychlou přípravu, další je klasika.
Poznámka od kuchařky
Výhoda je také v tom, že se pokryje celá pánev bez mezer a tuk se nepálí na prázdno 🙂
Přílohu jsem zvolil šťouchané brambory se slaninou a cibulkou.
Kuchař: Tom Beyk