- reklama -
Suroviny
- přerostlejší okurky nakládačky nebo oloupané a na špalíky překrájené salátové okurky
- Do láhve:
- kopr
- višňový list nebo celerový list
- křen
- mrkev
- cibule
- Rozpočet na 1 litr láku:
- 40 g soli
- 1 lžíce hořčičného semínka
- 80 g cukru a 10 tablet Fan sladidla (dříve Spolarinu)
- 5 ks hřebíčků
- 10 ks nového koření
- 20 ks pepřů a 1 bobkový list
- 0,8 l vody a 0,2 l octa.
Postup přípravy receptu
-
Vodu s cukrem, cukerínem, solí a kořením sváříme 5 minut, přilijeme ocet a necháme vychladnout.
-
Omyté okurky vidličkou hodně propícháme (oloupané salátovky nepropichujeme), naskládáme do láhve a zalijeme vlažným nálevem, stačí na jednu 3-3,5 l sklenici.
-
Láhev uzavřeme celofánem nebo mikroténem pomocí gumičky. Čekáme trpělivě 3-4 dny (někdy i déle), podle teploty v místnosti, kde jsou uloženy. Oloupané salátové okurky jsou za tři dny určitě hotové.
Poznámka od kuchařky
Tohle je recept pro ty, kteří mají raději poněkud jemnější nálev.
Kuchařka: MamlajdaD