Rychlokvašky pro dědu

298
- reklama -

Suroviny

přerostlejší okurky nakládačky nebo oloupané a na špalíky překrájené salátové okurky
Do láhve:
kopr
višňový list nebo celerový list
křen
mrkev
cibule
Rozpočet na 1 litr láku:
40 g soli
1 lžíce hořčičného semínka
80 g cukru a 10 tablet Fan sladidla (dříve Spolarinu)
5 ks hřebíčků
10 ks nového koření
20 ks pepřů a 1 bobkový list
0,8 l vody a 0,2 l octa.

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem, cukerínem, solí a kořením sváříme 5 minut, přilijeme ocet a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Omyté okurky vidličkou hodně propícháme (oloupané salátovky nepropichujeme), naskládáme do láhve a zalijeme vlažným nálevem, stačí na jednu 3-3,5 l sklenici.

  3. Láhev uzavřeme celofánem nebo mikroténem pomocí gumičky. Čekáme trpělivě 3-4 dny (někdy i déle), podle teploty v místnosti, kde jsou uloženy. Oloupané salátové okurky jsou za tři dny určitě hotové.

Poznámka od kuchařky

Tohle je recept pro ty, kteří mají raději poněkud jemnější nálev.