
- reklama -
Suroviny
- 350 ml vody
- 1/4 kg chlebové směsi (250-270 g)
- 270 g hladké mouky
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky drceného kmínu
- lžička soli
- lžička octa
- lžička cukru
- 25 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Expres (Rychlý, Quick), u Bifinettky trvá 1 hodinu a 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem chlebovou směs, kterou občas pro zpestření jídelníčku kupujeme a čtvrtka mi jí většinou zbývá. (Píkávám ze 3/4 balíčku.)
– celé balení váží od 1000-1080 g, proto je v surovinách psáno 250-270 g této směsi
– ocet přidávám jednak kvůli chuti a pak také kvůli toho, aby v chlebovém těstě nebylo cítit takové množství droždí
– díky droždí těsto i v kratičké době stihne nádherně vyběhnout a chlebík je lehký, pružný a plný ok
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen