Rychlé tvarohovo-jablečné bochánky

70
- reklama -

Suroviny

200 g měkkého polotučného tvarohu
100 ml slunečnicového oleje
80 g hnědého cukru
1 vejce
330 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 střední jablka
1 vejce na potření
perlový cukr nebo hrubý krystal na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s olejem, cukrem a vejcem.
    Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a přimícháme k tvarohové směsi. Nakonec přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.


    Zobrazit celý recept

  2. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící potřenou olejem z těsta vykrajujeme kousky, rukou je upravíme do bochánku a klademe je na připravený plech.
    Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalovým cukrem a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme je asi 15-20 minut dozlatova.
    Upečené necháme zchladnout na mřížce.
    Podáváme je nejlépe s domácí zavařeninou.

Poznámka od kuchařky

Bochánky jsou nejlepší mírně vlažné, na povrchu krásně křupavé a uvnitř měkoučké.

Je nejlépe je spotřebovat první den, do druhého dne zvlhnou a už nejsou tak dobré.

Pekla jsem je na zkoušku z poloviční dávky a měla jsem jich osm.