
- reklama -
Suroviny
- 600 g brambor
- sůl
- pepř
- 100 g anglické slaniny od Vocílka
- olivový olej
- drcený kmín
- jarní cibulka
- majoránka
- sladká paprika nebo pálivá paprika
Postup přípravy receptu
-
Brambory si řádně omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.
-
V misce si brambory okořeníme majoránkou, solí, paprikou, pepřem a pokrájenou jarní cibulkou.
-
Vše pak promícháme a vložíme na plech (nebo pečící papír) potřený olivovým olejem.
-
Ke konci přidáme slaninku, pokrájenou na slabounké plátky.
-
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zlatova a do křupava.
Poznámka od kuchařky
Podáváme k masu nebo samotné. My si je děláme, kdykoliv je chuť na něco dobrého a nic neni uvařeno.
Kuchařka: varilamyskakasicku