Rychlé sladkokyselé okurky s cibulí a koprem

63
- reklama -

Suroviny

1 salátová okurka
menší červená cibule
nálev:
100 ml vody
50 ml vinného octu
1/2-1 lžička soli
2-3 lžíce cukru
2 kuličky nového koření
kopr nasekaný na jemno

Postup přípravy receptu

  1. Okurku nakrájíme na cca 0,5 – 1 cm kolečka. Cibuli nakrájíme na proužky. Svaříme vodu, cukr, sůl, ocet a koření.


    Zobrazit celý recept

  2. Do teplého nálevu přidáme cibuli a okurky tím zalijeme. Necháme vychladit. Podáváme všude tam, kde používáme nakládané okurky nebo jako sladkokyselý salát.

Poznámka od kuchařky

Je to taková rychlá verze nakládaných okurek a zpracování salátovek.