Rychlé řezy s ořechy

64
- reklama -

Suroviny

5 bílků
120 g cukru moučky
1 PL škrobu
200 g vlašských ořechů
Krém:
5 žloutků
80 g cukru moučky
50 ml mléka
100 g másla
1 lžíce kakaa
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, zašleháme škrob a lehce vmícháme nahrubo nasekané ořechy.
    Upečeme na plechu (cca 25×30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C – pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout – občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D)

  3. Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: (upraveno) podle videa na facebooku (chutný.cz)