
Suroviny
- Kuřecí:
- 300 g kuřecích prsou
- 100 g anglické slaniny
- sušené švestky
- sůl
- mletý pepř
- Vepřová:
- 300 g vepřové kýty
- prolisovaný česnek
- mražený špenát (nebo listy)
- 50 g anglické slaniny
- sůl
- mletý pepř
- Hovězí:
- 400 g hovězího zadního
- čerstvé žampiony
- sušené meruňky
- bílé víno
- petrželová nať
- sůl
- mletý pepř
- Dále potřebujeme:
- trochu oleje
- 1 cibuli
- hladká mouka na zahuštění výpeku
- alobal a provázek
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, vložíme mezi dvě potravinařské fólie a naklepeme, tak samo to uděláme i s vepřovým a hovězím masem.
-
Z masa sundáme vrchni fólii osolíme a opepříme, na kuřecí poklademe slaninu a švestky a svineme, pak sundáme fólii a provážeme provázkem.
-
Vepřové masíčko posypeme česnekem a rozložíme špenát, do prostřed uložíme slaninu a svineme stejmě jako kuřecí.
-
Hovězí maso pokapeme bílým vínem, rozložíme na něj nakrájené žampiony a meruňky, posypeme krájenou petrželkou. Svineme a roládu zabalíme do alobalu.
-
Do pekáče nalijeme trochu oleje a posypme ho krájenou cibulkou, naskládáme rolády a dáme péct vše najednou.
-
Podlejeme vývarem nebo vodou, jako první bude upečená kuřecí roláda, tak ji vyjmeme a zbytek necháme ještě dopéct.
-
Výpek jemně zahustíme a provaříme. Podáváme za tepla a nebo i za studena jako součást obložené mísy atd…