
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- asi 500 g polohrubé mouky
- asi 1 l mléka
- trošička kypřícího prášku
- 1 vejce
- (vše dávám od oka, někdy chci mít těsto tužší, někdy řidší)
- Přeliv:
- jahody
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve jsem smíchala všechny suché ingredience a poté přidala tekuté. Pořádně jsem zamíchala, aby se nevytvořily hrudky.
-
Na rozpálenou pánev jsem lila těsto (mně jeden lívanec usmažit trvá asi 3-5 minut)
-
Jahody nejdříve očistím a propláchnu. Pak je pořádně rozmačkám, přidám smetanu a přeliji jimi lívance.
-
Jahody ani lívance samotné nesladím, až jsou na stole, každý si je dochutí, jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Na hotové lívance jsem přidala čerstvé lístky měsíčku lékařského, sedmikrásky, doladila čerstvými třešněmi a maličko osladila smrkovým sirupem. 🙂
Na fotce jsou foceny lívance bezlepkové a na jejich přípravu jsem použila mouku Jizerku.
Dobrou chuť a mějte krásný den.
Kuchařka: Terez002